Craniosacraaltherapie
Craniosacraal Therapie, Volwassenen

Craniosacraal therapie is een behandelwijze waarbij het doel is ontspanning te krijgen in het craniosacrale systeem en het bindweefselsysteem met behulp van zachte technieken.
Cranio betekent schedel en het sacrum is je heiligbeen (stuitje)
Het craniosacrale systeem ligt hier tussen en wordt gevormd door de hersenen, de hersenvliezen, het ruggenmerg en de hersen/ruggenmerg- vloeistof die het geheel omgeeft. Het staat in verbinding met alle systemen in het lichaam en als het lichaam in balans is beïnvloedt het elkaar positief.

De hersenvloeistof wordt 6 tot 12 keer per minuut aangemaakt in je hoofd en zo bestaat er een ritme: het craniosacraal ritme. Dit wordt de ademhaling van de hersenen genoemd. Het ritme is vooral goed te voelen aan het hoofd, want de schedelbeenderen bewegen mee, maar je kunt het ook verder op het lichaam voelen. Een voorwaarde voor een goed ritme is dat de schedel voldoende beweeglijkheid heeft. Het ritme wordt als diagnostiek en als therapie gebruikt.

Craniosacraal therapie richt zich ook op de fascie, deze zit als een soort vlies rondom de hersenen, de organen, de spieren, de botten en bloedvaten en zenuwen. De fascie zorgt voor voldoende beweeglijkheid, bescherming en stevigheid. Alle systemen horen soepel langs elkaar heen te bewegen.
Door een ongeluk, een operatie, een ziekte, een stressvolle of zeer emotionele periode kan een ‘afdruk’ hiervan in het lichaam opgeslagen worden. Dit is een energiecyste die aanvankelijk weinig problemen geeft maar op den duur te veel energie vraagt. Het is mogelijk dat de weerstand tegen ziekte afneemt, er kunnen symptomen ontstaan die steeds moeilijker genegeerd kunnen worden.
Craniosacraal therapie kan de blokkades helpen oplossen en spreekt het zelfhelend vermogen van de mens aan.

Behandeling met craniosacraal therapie wordt meestal als erg ontspannend ervaren.
De behandeling duurt ongeveer één uur. Soepel zittende kleding is aan te raden.

Craniosacraal therapie is voor alle leeftijden. Klachten die behandeld kunnen worden zijn o.a. hoofdpijn, migraine,vermoeidheid, slapeloosheid, rugpijn, gewrichtsklachten, bekkenklachten - ook rondom de bevalling, stress.
Ook baby’s en kleine kinderen kunnen behandeld worden.

Heeft u geen concrete klachten? Zelfs dan is behandeling aanbevolen ter bevordering van de innerlijke rust, het algeheel welbevinden en ter verhoging van de vitaliteit.

Praktische informatie

Een behandeling duurt ongeveer één uur.
Gemakkelijk zittende kleding is aan te raden, u houdt uw kleding aan tijdens de behandeling. 

Een behandeling kost 60 euro incl. BTW.
Uitgebreide informatie kunt u vinden op www.upledger.nl


Craniosacraaltherapie wordt verzorgd door: