Psychomotorische Therapie
Psychomot. Therapie, Volwassenen

Psychomotorische therapie is een behandelmethode bij klachten als somberheid, angsten, prikkelbaarheid, onzekerheid tegenover anderen, spanningen, eetproblemen of burn-out. Deze psychische klachten hebben ook een lichamelijke kant. Een psychomotorisch therapeut richt zich speciaal op wat uw lichaam aangeeft: lichamelijke spanningen, lichaamstaal, lichaamshouding, beweging, ademhaling en lichaamsbeleving.

Er wordt gebruik gemaakt van bewegingsvormen en lichaamsgerichte technieken, onder andere uit de dans en de martiale bewegingskunsten. Daarbij leert u uw lichaamssignalen, gevoelens en gedragspatronen te herkennen, en waar nodig op een andere / nieuwe manier met uw klachten om te gaan.

Met behulp van psychomotorische therapie wordt zichtbaar hoe je met jezelf en anderen omgaat en hoe je jezelf daarbij ervaart. Vanuit het bewegen het het verwoorden van eigen ervaringen leer je weer trote te zijn op jezelf en je eigen kracht te hervinden. Je leert een goede balans te vinden tussen het kunnen vertrouwen op jezelf en het afstemmen van je gedrag en gevoel op anderen. 

PMT kan individueel gedaan worden, als ondersteuning bij relatieproblemen, en in groepsverband. 


Psychomotorische Therapie wordt verzorgd door: