Hoe gaan wij als praktijk om het het coronavirus?
Geplaatst op: 15 Maart 2020

Hoe gaan wij om met het coronavirus?

 

In Nederland gelden vanaf donderdag 12 maart 2020 nieuwe maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus.


In onze praktijk volgen wij deze richtlijnen van het RIVM om verspreiding van het coronavirus te voorkomen en wij vragen ook u zich hieraan te houden. Dit betekent dat een afspraak niet door kan gaan als je:

§  Klachten hebt van verkoudheid (hoesten, niezen en/of benauwdheid), en/of keelpijn, en/of koorts

§  Tot een kwetsbare doelgroep, (oudere personen en personen met verminderde weerstand) behoort. Dan adviseren wij je niet naar de praktijk te komen.

§  Onlangs in aanraking bent geweest met een Corona-patiënt.  

Bij twijfel kunnen we vóór de afspraak even overleggen via de mail of de telefoon. Uiteraard zijn er onder deze omstandigheden geen kosten verbonden aan last-minute afzeggen van een afspraak. Als we ons allemaal aan de richtlijnen houden, kunnen de meeste afspraken dus gewoon doorgaan. 

 

Het virus verspreidt zich vooral via hoesten en niezen, buiten het lichaam kan het virus niet goed overleven. Voor hoesten en niezen gelden de volgende aanbevelingen:

  • Was je handen regelmatig
  • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog
  • Gebruik papieren zakdoekjes
  • Geen handen schudden
  • En nogmaals: blijf thuis als je verkoudheidsklachten krijgt

Het belangrijkste doel van alle maatregelen is het voorkomen dat er teveel mensen tegelijk ziek worden, en dat het aantal besmettingen zoveel mogelijk gespreid wordt. Als we ons allemaal aan de richtlijnen houden, kunnen we het aantal besmettingen houden binnen de grenzen van wat onze gezondheidszorg aan kan.

 

Vanzelfsprekend houden wij alle ontwikkelingen rondom de uitbraak van het coronavirus nauwlettend in de gaten. Uw- en onze gezondheid/veiligheid staat voorop.

 

Zie ook: https://www.rijksoverheid.nl/actueel/nieuws/2020/03/12/nieuwe-maatregelen-tegen-verspreiding-coronavirus-in-nederland?fbclid=IwAR1knxIRW5vc1lITInoBAVdcpNAfx4dN_lfBqbOnF4aERnfoAZ6W2uH6Pxw 

Nieuws overzicht